Mogelijkheden voor extra financiële middelen
Mogelijkheden voor extra financiële middelen

RABO-clubsupport

Elk jaar organiseert de Rabobank de ClubSupport Stemcampagne. De bank helpt verenigingen met kennis en geld om de doelen van de vereniging (gedeeltelijk) te realiseren. Leden van de bank kunnen stemmen op hun favoriete club. Aan de hand van het aantal behaalde stemmen tijdens de stemweken bepaalt de Rabobank welk bedrag een vereniging krijgt. De inschrijfperiode voor de Rabo ClubSupport Stemcampagne is dit jaar gestart op 27 mei. Verenigingen kunnen zich nog inschrijven tot en met 8 juli.

De stemperiode start na de zomervakantie, en is van 2 tot en met 24 september. Zo hebben afdelingen nog om voorbereidingen te treffen en hun Rabo-leden te motiveren om op de afdeling te stemmen. Afdelingen die al eens hebben meegedaan aan Rabo ClubSupport hebben op 27 mei van de bank een persoonlijke uitnodiging ontvangen met een inschrijfcode. Wie voor het eerst meedoet kan zich melden via de website van ClubSupport.

Link: Rabo ClubSupport (rabo-clubsupport.nl)

Vriendenloterij

KBO-leden die een lot hebben van de VriendenLoterij kunnen hun KBO-afdeling steunen. De VriendenLoterij schenkt dat 40% van de €15 die een lot kost aan de afdeling.

Hoe werkt het:

Afdelingen melden zich bij de VriendenLoterij als partner.

De afdeling krijgt dan een code.

Vervolgens informeert de afdeling hun leden dat de KBO afdeling bij de VriendenLoterij staat aangemerkt als ‘goed doel’, en geeft de code door.

De leden (of hun bekenden die meespelen met de Vriendenloterij) geven vervolgens weer aan de VriendenLoterij door dat zij hun lot willen koppelen aan de afdeling. Daarbij noemen zij de eerder genoemde code. Ledenservice VriendenLoterij: 088-0201020

Link: Hoe kan ik mijn eigen club of vereniging steunen? | VriendenLoterij | FAQ

Univé Oost

Univé Oost zoekt lokale projecten en goede doelen met een maatschappelijke uitstraling in de Achterhoek en de Liemers die financiële hulp goed kunnen gebruiken. Van duurzame voorzieningen tot sportieve aanvragen en van ‘groene’ initiatieven tot risicobeperkende oplossingen, projecten met een lange termijn-effect zijn welkom om een aanvraag te doen.

U kunt meer lezen op: Univé Oost Fonds | Univé Oost hypotheken & verzekeringen (univeoost.nl)