Gratis uw verkeerskennis opfrissen?
Gratis uw verkeerskennis opfrissen?

Veilig Verkeer Nederland (VVN) Nijmegen organiseert, in samenwerking met de gemeente Nijmegen, een opfriscursus voor senioren van 65 jaar en ouder van de gemeente Nijmegen. In de afgelopen jaren is het weggebruik flink veranderd. Zo maken nieuwe typen vervoersmiddelen zoals de e-bike gebruik van de weg, zijn er nieuwe verkeersregels gekomen en zijn verkeerssituaties ingewikkelder geworden. Denk daarbij aan kruispunten, turborotondes, spitsstroken, nieuwe belijningen enz. Senioren worden onder leiding van een gecertificeerde voorlichter van VVN bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen, waardoor senioren langer mobiel blijven en ook in de toekomst veilig aan het verkeer kunnen deelnemen. Er is alle ruimte om vragen te stellen en eigen ervaringen in te brengen. De cursus wordt uitgevoerd op verzoek van de gemeente Nijmegen en vindt plaats op:

woensdag 25 oktober 2023 van 10.00 tot 12.00 uur en op

woensdag 1 november van 10.00 tot 12.00 uur

bij Verkeersschool Wesseldijk, C6 lokaal, Energieweg 25 in Nijmegen

Je wordt op beide dagen verwacht. Neem gerust jouw buurman/buurvrouw, een familielid of kennis mee, mits vooraf aangemeld. Deelname is gratis.

De auto biedt veel vrijheid. Als je auto rijdt wil je dat waarschijnlijk zo lang mogelijk blijven doen. Gelukkig hebben veel bestuurders jarenlange ervaring. Het rijbewijs is al lange tijd op zak en er zijn intussen vele kilometers afgelegd. Maar wanneer heb je je voor het laatst in de verkeersregels verdiept? Voor veel automobilisten is dat al lang geleden. Ook veranderen fysieke vaardigheden naarmate je ouder wordt. Zoals jouw zicht, gehoor en reactievermogen. Dit kan invloed hebben op jouw verkeersdeelname. Het is belangrijk om hier af en toe bij stil te staan. VVN helpt hier graag bij.

VVN Opfriscursus Auto

Deze cursus bestaat uit twee leerzame en leuke bijeenkomsten van maximaal 2 uur. Samen met andere deelnemers frissen automobilisten de verkeerskennis op. Aanvullend is het mogelijk een praktijkrit te doen in de eigen auto en advies te ontvangen over de rijstijl. Deelname aan de VVN Opfriscursus Auto is niet verplicht en het is geen examen. Wel verbeteren deelnemers de kennis over de verkeersregels en krijgen zij inzicht in het eigen verkeersgedrag.

Is jouw verkeerskennis nog up-to-date? Doe de gratis online VVN Opfriscursus via vvn.nl/opfriscursus