NLdoet 2021 verplaatst naar mei

NLdoet 2021 vindt dit jaar plaats op 28 en 29 mei. Door de huidige coronabesmettingscijfers en de verlengde lockdown verplaatsen we de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Het gaat dus niet door op 12 en 13 maart.

“Ondanks alle voorzorgsmaatregelen die we al genomen hebben, laat de huidige situatie het niet toe om NLdoet in maart plaats te laten vinden”, zegt directeur Sandra Jetten. “Klussen konden alleen aangemeld worden als ze voldeden aan de geldende coronamaatregelen. We hebben alle deelnemende organisaties hierover geïnformeerd en opgeroepen om activiteiten buiten te organiseren. Desondanks komt maart echt te vroeg. Daarom verplaatsen we NLdoet naar het laatste weekend van mei. We hopen dat er dan – op anderhalve meter afstand – meer mogelijk is, maar monitoren de ontwikkelingen rond het coronavirus vanzelfsprekend nauwlettend.”

Honderdduizenden in actie
De duizenden sociale organisaties die meedoen zijn erg afhankelijk van NLdoet. Daarom kiezen we ervoor om de vrijwilligersactie niet in zijn geheel af te gelasten. “Tijdens NLdoet komen honderdduizenden Nederlanders in actie om iets voor een ander te doen. Sociale organisaties die hoofdzakelijk draaien op vrijwilligers kunnen dankzij die hulp bergen met werk verzetten. Werk dat anders blijft liggen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan onderhoud bij voedselbanken, dagbestedingscentra en hospices. Daarnaast is NLdoet een goede manier om nieuwe vrijwilligers te werven en die zijn onmisbaar, zeker in deze tijd”, licht Jetten toe.

Klussen
De bijna 3.000 klussen die al zijn aangemeld worden, als het mogelijk is, verplaatst naar 28 en 29 mei. We brengen al deze alle organisaties op de hoogte. Verenigingen en stichtingen die nog geen klus hebben aangemeld kunnen dat alsnog doen via nldoet.nl.

17 jaar
Het Oranje Fonds organiseert al 17 jaar jaarlijks NLdoet. In 2020 kon de 16e editie vanwege de coronapandemie niet doorgaan in maart. Deelnemende organisaties hebben toen waar mogelijk hun klussen uitgesteld en in de zomer uitgevoerd.