KBO speld voor oud-voorzitter Ooij
KBO speld voor oud-voorzitter Ooij

Onze voorzitter, Sjef Wieland, heeft zijn functie als voorzitter van de KBO Ooij om gezondheidsredenen per 1 april 2022 beëindigd. Omdat hij jarenlang voor onze vereniging aan het werk is geweest, hadden wij bedacht om namens alle leden van de KBO Ooij een onderscheiding bij de “KBO Gelderland” voor hem aan te vragen. Het liefst hadden we natuurlijk de gouden speld gehad, maar die wordt niet meer gemaakt. Het werd de zilveren speld met gouden rand.

Het mooiste zou zijn, als Sjef deze onderscheiding zou krijgen op zijn verjaardag: 7 mei. En dat lukte. De afspraak werd gemaakt met één van zijn zonen. En zo togen de vicevoorzitter en secretaris, samen met de fotograaf op 7 mei naar de Erlecomsedam. De deur werd geopend door Bets, zijn vrouw, die ook aangenaam verrast was met ons bezoek.

Na de felicitaties, vanwege zijn verjaardag, nam de vicevoorzitter Arnold Wulterkens het woord. Hij benoemde Sjef als een sterke persoonlijkheid, die altijd klaar staat voor de medemens: speciaal de oudere.

Sjef was jarenlang penningmeester van onze KBO. De laatste 10 jaren bekleedde hij de functie van voorzitter. Op grond daarvan had hij ook zitting in de seniorenraad van onze gemeente Berg en Dal.

Daarna werd Bets gevraagd om bij Sjef de speld op te spelden, wat een emotioneel moment werd. Sjef kreeg de oorkonde nog uitgereikt, die bij de speld hoort en Bets kreeg een prachtige bos bloemen.

Na een kop koffie met wat lekkers erbij, nam de delegatie van de KBO afscheid en wensten Bets en Sjef namens alle leden van de KBO nog een hele fijne verjaardag.