Huurtoeslag over vorig jaar aanvragen
Huurtoeslag over vorig jaar aanvragen
Tot nu toe kregen circa anderhalf miljoen huurders huurtoeslag over 2020. Dat blijkt uit cijfers van de Belastingdienst / Toeslagen. Dankzij een wetswijziging komen meer huurders in aanmerking voor huurtoeslag over 2020. Dit geldt onder meer voor huurders die eerder huurtoeslag ontvingen, maar door een stijging van hun inkomen in 2019 of eerder toen niet meer in aanmerking kwamen daarvoor. Belastingdienst / Toeslagen roept vanwege de verruimde regeling ook hen op om te checken of ze recht hebben op huurtoeslag 2020.
Sinds januari 2020 kunnen meer huurders huurtoeslag krijgen. De harde inkomensgrenzen zijn afgeschaft. Tot en met 2019 kon het recht op huurtoeslag in één keer vervallen als de huurder een paar euro extra verdiende. Was dat bij jou het geval? Doe dan een proefberekening op toeslagen.nl/huurtoeslag en check of je dankzij de verruiming weer recht hebt op huurtoeslag. Heb je recht op huurtoeslag over 2020? Vraag de huurtoeslag dan vóór 1 september 2021 aan via Mijn toeslagen op toeslagen.nl
U kunt als lid van KBO of PCOB ook een beroep doen op een Belastinginvuller die voor u checkt of u recht heeft op huurtoeslag. Neem voor een belastinginvuller in uw regio contact op met de plaatselijke afdeling of KBO Gelderland.