HELP MEE!
HELP MEE!

KBO-PCOB organiseert op 28 september het Online Inspiratie Evenement voor onze leden. Een evenement met lezingen, leuke (groeps)activiteiten en allerlei andere informatie. Daarnaast wordt op deze dag de KBO-PCOB Academie, een online platform voor actieve leden boordevol leuke, nuttige en leerzame informatie, gepresenteerd. Dit platform, dat mede zorgt voor contact en inspiratie, krijgt een feestelijke opening op deze dag.

Enthousiasmeren en stimuleren
We willen zoveel mogelijk actieve leden bereiken. Dat kan niet zonder u! Er is een mooi landelijk evenement samengesteld, een programma ter inspiratie, om na anderhalf jaar pandemie weer activiteiten te ontplooien. Op 25 augustus is hierover een presentatie gegeven. Deze vindt u hierOpen dit document met ReadSpeaker docReader terug.

Help mee en stimuleer de lokale besturen om dit evenement bij te wonen en het bekend te maken bij hun lokale vrijwilligers/actieve leden. Ook kunnen provinciale vrijwilligersgroepen deelnemen, of wellicht kunt u samen met hen deelnemen aan dit evenement.

Kijken op 28 september
Op 28 september is een programma met een dagvoorzitter en sprekers over diverse thema’s online beschikbaar. Mensen kunnen het programma vanzelfsprekend individueel achter de eigen computer volgen, maar mooier is het om dit samen te doen. Met zijn tweeën bij u thuis of samen in kleine kring, bijvoorbeeld met alle vrijwilligers van de afdeling, als activiteitencommissie, of als afdelingsbestuur. Voor dat laatste is een zaaltje met een scherm nodig. En natuurlijk veilige omstandigheden door u aan de geldende corona maatregelen te houden.

Online bijeenkomsten hebben overigens ook het voordeel dat de leden ervoor kunt kiezen alleen de onderdelen te volgen die ze interessant vinden. Men hoeft dus niet per se de hele dag te blijven kijken.

Voor lokale besturen zijn voorbeeldteksten beschikbaar om vrijwilligers/actieve leden te informeren. Deze staan op https://www.kbo-pcob.nl/lokaalontmoeten
Voor het organiseren van een gezamenlijke kijkdag, dus samen deelnemen aan het online evenement, is er een handleiding beschikbaar. Deze staat op https://www.kbo-pcob.nl/tour