Fietsen langs heilige huisjes
Fietsen langs heilige huisjes

Op 11 september lanceren de gemeenten Zevenaar, Doesburg, Duiven en Westervoort in samenwerking met Spectrum en het Gelders Genootschap de Fietsroute ‘Langs heilige huisjes’: 4 fietsroutes en 1 wandelroute in het kader van de kerkenvisie Liemers en Doesburg. 
De routes zijn gemaakt door Rafelroutes en door Zwerfgoed in de app izi.travel gezet. U kunt de routes vinden via de website van Rafelroutes, of door het installeren van de app izi.TRAVEL. De kerkenpaspoorten zijn in een korte versie verwerkt als informatie bij de routes.  

De lancering van de routes op 11 september vindt plaats tijdens Open Monumentendag. Een groot deel van kerkeigenaren en besturen zetten de deuren van de kerk open op die dag. We hopen op mooi weer en veel fietsers en bezoekers. In de app is ook de informatie die u heeft toegezonden over de opening van uw kerk te lezen. Voor kerken die in particulier bezit zijn of niet open zijn die dag, vragen wij deelnemers aan de fietsroutes (in de app) om de privacy te respecteren zodat er geen overlast ontstaat.  

Vervolg 

De fietsroutes zijn na 11 september ook nog te fietsen(de informatie over de openstelling zijn daarna verwijderd uit de app en de route).