De Luistermap. De wat?
De Luistermap. De wat?

De Luistermap.nl is live: het eerste platform in Nederland dat podcasts samenbrengt over onderwerpen die ertoe doen als je ouder wordt. Luisteraars kunnen kiezen uit uiteenlopende thema’s: van geschiedenis en misdaad tot liefde en intimiteit. De Luistermap is een initiatief van ouderenplatform UP!, het Jo Visser fonds, Leyden Academy on Vitality and Ageing.

Initiatiefnemer Alet Klarenbeek legt uit: “Tijdens het maken van de podcastserie TOEN & NU ontdekten we dat nog geen één op de vijf ouderen naar podcasts luistert. Dat is best gek, want wie ouder wordt, worstelt vaak met achteruitgang van het gehoor en dan kan zo’n ‘verhaal in je oor’ juist heel lekker zijn!
Het bleek in ouderenland een kwestie van onbekend en onbemind: hoe werkt dat dan, waar staan die dingen? Direct ontstond het plan om er iets aan te doen en de partners Jo Visser fonds en Leyden Academy deden zonder aarzeling mee.
En nu presenteren wij gedrieën met gepaste trots een primeur: De Luistermap. Analoog aan de leesmap van weleer brengen we verhalen bijeen: podcasts door, voor en over ouderen over allerlei thema’s die ertoe doen als je ouder wordt. Oortjes in en luisteren maar!”

Klik hier op: De Luistermap